Vaatler

MUDANYA KAZANACAK


Belediye Başkanının görevi; belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almaktır. Bir belediye başkanı, bu yasal görevi gereği beldesindeki halkın gelir düzeyini arttırmayı en öncelikli konusu olarak ele almalıdır çünkü geçim sıkıntısı olan bir insanın huzurlu ve mutlu olması mümkün değildir.

Mudanya halkının büyük kısmı, özellikle ilçe merkezi dışında yaşayan kesimi, düşük gelir seviyesine sahiptir. İlçedeki gelir ve iş imkanlarının kısıtlı olması özellikle genç nüfusun ilçeden ayrılmasına sebep olmaktadır. İlçede halen orta ve üzeri yaşlı nüfus oranı yüzde 74’tür. Halkın gelir düzeyinin arttırılması ve genç nüfusun ilçede korunması önceliğimiz olacaktır.

Bunun yanında huzur ve esenlik için kişinin kendisini güvende hissetmesi şarttır. İlçe çok önemli bir fay hattının yakınında olduğundan 1. derece deprem bölgesidir. Yaşamı ile ilgili endişe içindeki insan topluluğunun, huzur bulup mutlu olması mümkün değildir. Bu nedenle halkımızın gelir düzeyini yükseltmenin yanında, riskli yapı stokunun dönüştürülüp, içinde gönül rahatlığı ile yaşanabilmesini sağlamak kaçınılmaz ve önceliklidir. Bu konuda yalnızca merkezi yönetimden çözüm beklemek yanlıştır ve kolaycılıktır. İlçenin tarihi ve coğrafi değerleri, merkezi yönetime ihtiyaç duymaksızın, bu konunun çözümü için yeterli imkanı yaratabilir.

Bizim Mudanya için gerçekleştirmek istediğimiz proje, bu iki ana konuyu birlikte ele alarak, sanat, kültür ve gastronomi turizmini teşvik edip, destek sağlamak ve bu konuda yatırım yapacak yatırımcıların, bütünsel projelerle, kendi yatırımlarını gerçekleştirirken ilçenin mevcut riskli yapılarını da beklenen depreme dayanıklı olarak yenilemelerini temin etmektir. Böylelikle belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu sağlanacaktır.

MUDANYA’DA GÜVENLİ ŞEHİRCİLİK KAZANACAK

İlçenin afet riski taşıyan yapı stokunu hızla dönüştürebilmek için en cesur yöntemleri kullanacağız. Uzmanlığım ve eğitimim güvenli bir Mudanya yaratmamıza yol gösterecek. Bunun için kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Mal ve can kaybı endişesinin ilçemizden uzak durmasını sağlayacağız.

MUDANYA’DA MUDANYALI KAZANACAK

İlçemizin temizlik, ulaşım gibi altyapı sorunlarını gidererek işe koyulacağız. İlçemizin çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler ve tüm sakinleri için yaşanılabilir bir yer haline gelmesini sağlayacağız.

MUDANYA’DA TARIM KAZANACAK

Mudanya’da tarımda katma değeri yüksek üretimi arttırarak yerli üreticiyi daha çok kazanır hale getireceğiz. Tarımda coğrafi işaretli ürünlerimizle sesimizi duyuracağız. Üretimden tüketime kadar, tarladan sofraya gelinceye dek, doğru işleyen bir organizasyon kuracağız. Gıda turizmini destekleyip gelişmesini sağlayacağız.

MUDANYA’DA DENİZ KAZANACAK

Mudanya’nın sahillerini ıslah edip daha konforlu bir deniz turizmi sağlayarak Türkiye’nin gözde ilçesi haline getireceğiz.

MUDANYA’DA EKONOMİ KAZANACAK

Mudanya’yı Marmara Bölgesi’nin önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz. Esnafın gelirinin artmasını sağlayacak projelerimiz var. Sanayide, turizmde, ticaret ve hizmet alanında, doğru politikalar ile Mudanya’nın geleceğini tasarlayacağız. Mudanyalılar istikrarlı bir ekonomik yapıya kavuşacak.

MUDANYA’DA SOSYAL BELEDİYECİLİK KAZANACAK

Sosyal kampanyalarla toplumun tüm kesimlerine erişecek, sağlık, spor, eğitim, tesis, burs ve maddi destek gibi alanların tüm kapılarını sonuna kadar açacağız. Sağlık ve eğitim hizmetleriyle öncelikle imkanı olmayan ailelere destek sağlanacak. Mahalle muhtarlarımızla organize olacak, daha adil ve eşit fırsat alanları yaratacağız.

MUDANYA’DA TURİZM KAZANACAK

Doğayı koruyacak ve turizmin gelişmesini sağlayacağız. Mudanya’yı, layık olduğu, dünyada ve Türkiye’de benzer sahil kentlerinin kültür ve ekonomik seviyesine çıkartacağız.

MUDANYA’DA KÜLTÜR KAZANACAK

Sanat galerileri, müzayedeler, müzeler, festivaller, konferanslar ile Mudanya’yı kültür ve sanatın Bursa’daki merkezi haline getirecek, bu yöndeki yatırımları destekleyecek, Mudanya’nın bir görsel sanatlar merkezi haline gelmesini sağlayacağız.

MUDANYA’DA EĞİTİM KAZANACAK

Yıllardır iyi, adil ve eşit eğitim için verdiğim mücadeleyi Mudanya’nın tamamına yaymak için çalışacağız. Her çocuğun iyi bir eğitim alması, yetişkinlerin istihdam için desteklenmesine fayda sağlayan eğitim modellerini kuracağız.

HAYALİMDEKİ MUDANYA

Benim dönemimin sonunda 12 ay insan hareketinin olduğu, cıvıl cıvıl, tertemiz bir Mudanya hayal ediyorum. Güzel restoranlarımızın, sanat galerilerinin olduğu, insanların özellikle Mudanya’ya gelmeye çalıştığı, tatil planlarını burada yaptıkları, farklı turistik yerlerine geldiği, otellerinde yer bulmakta zorlandıkları, geldiklerinde memnun kalıp dostlarına aktardıkları bir Mudanya istiyorum. Sahilinin pırıl pırıl olduğu, insanların oradan rahatlıkla denize girdiği, su sporlarını yaptığı, balığını tuttuğu, sokaklarında gülen insanların olduğu bir Mudanya hayal ediyorum. Festivallerin, seminerlerin, kongrelerin olduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin nerede, nasıl atıldığını görmek isteyen gençlerin aileleriyle birlikte Mütareke Müzesi’ni ziyaret ettiği, genç nüfusun ilçeyi terk etmeyip hayatlarını burada kurduğu, şu anda yüzde 74 olan orta ve orta yaş üstü nüfus oranının sağlıklı bir şekilde gençlere doğru arttığı bir Mudanya hayal ediyorum.

MUDANYA’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Acil kaplama sorunu olan yollara asfaltlama yapılması gerekir. Özellikle ilçe merkezi dışındaki bölgelerde yol kaplamaları çok problemli. Ulaşım konforu çok kötü etkileniyor.

Afet riski taşıyan yapıların dönüştürülmesi için bütüncül projeler geliştirilip ticari yatırımcının kendi yatırımının parçası olacak şekilde çevredeki riskli yapıları da dönüştürmesini sağlayacağız.

Yağmur suyu drenajı için mevcut hatların drenajı yapılıp, gerekenlerin rehabilite edilmesi gerekir.

Trafik sorununu çözmek için yeni yollar açmak şart. Bunun için mutlaka acilen yeni imar planları yapmak lazım. Özellikle yaz aylarında otopark sorunu çözümlenmelidir. Bu amaçla ilçe girişine park alanları planlanıp bu otoparklardan belli odak noktalara ulaşım sağlamak gereklidir.

Kentin dönüşüm sürecinde yeni yapılarla birlikte çok sayıda spor alanları, kültür yapıları, sosyal alanlar oluşturulacaktır.

TBMM’nin resmen tanındığı ilk belge olan Mudanya Ateşkes Antlaşması görüşmelerinin yapıldığı Mudanya Mütareke Evi Müzemiz, Türk halkının Cumhuriyet ve onun değerleri ile Atatürk’e bağlılığından hareketle, farklı bir yerli turizm biçimi yaratmak için çok değerli bir unsurdur. Her yıl milyonlarca insanın Anıtkabir’i ziyaret ettiği düşünüldüğünde, doğru bir strateji ve anlatımla Mudanya Mütareke Evi Müzesi de ziyaretçi akınına uğrayacaktır.

Üniversiteler, meslek örgütleri ve uzmanlarla birlikte bir kent silueti, ilçeye has bir mimari tarz belirleyeceğiz. Şehrin görsel bir karakterini oluşturacağız.

Tarımla geçinen kesimin elde ettiği geliri arttıracağız. Gastronomi turizmini geliştirerek yerli üreticinin layık olduğu değere sahip olmasını sağlayacağız. Diğer turizm birimlerini de geliştirerek tüketimin arttırıp üreticinin refah düzeyini yükselteceğiz.

Sahillerimizin geliştirilmesi, güzelleştirilmesi ve daha çok insana daha kaliteli bir yaz turizm deneyimi yaşatılmasını sağlayacağız. Bu sahillerde ilçeye yaraşır günü birlik konaklama tesisleri yapılacaktır. Bu noktalara ulaşım imkanları ulaşım paydaşları ile işbirliği yapılarak arttırılacaktır.

Sokak hayvanları konusu her gün büyüyen bir sorundur. Bu konuyu mahalle bazında örgütlenerek çözmeyi planlıyoruz. Birinci adım olarak muhtarlara bu konuda sorumluluk verip her mahallede barınak oluşturup kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışması yapılmasını sağlayacağız. Bu amaç için hem Tarım ve Orman Bakanlığı hem de AB proje fonlarından faydalanacağız.

İlçemiz başından sonuna yürüyerek dolaşılabilen bir yerleşim bölgesi olmalıdır. Kesintisiz bir yürüyüş hattı yoktur. Yaya trafiğinin sağlanması güzergah üzerindeki mevcut esnafa gelir getirdiği gibi yeni yerler açılıp ilçe ekonomisinin geneline katkı sağlayacaktır.

Mudanya’da bisiklete binebilecek bir güzergah yoktur. Düzenlenecek yaya yollarına paralel bisiklet yolları da planlanarak daha çok insanı ilçeye çekmek mümkündür. Bisiklet, paten kiralama kioskları oluşturup belediyeye de gelir sağlanabilir.

Farklı tarihlerde, farklı konseptlerle, farklı noktalarda, sokak pazarları ve bunlarla bir arada sokak lezzetlerinin sunulduğu panayır benzeri etkinlikler düzenlenecektir. Burada satılan gıda vb ürünlerin hijyen ve güvenilirliği belediye tarafından denetlenerek sağlanacaktır.

Gastronomi turizmi yeni yiyecek ve içecek deneyimi kazanmak amacı ile yapılan bir turizm şeklidir. Gastronomi turizmi, restoranlar, oteller, kafeteryalar ve diğer yiyecek-içecek işletmelerine gelir getirir. Mudanyamızın, gastronomi turizminden büyük gelirler sağlayan İtalya, Fransa ve İspanya gibi aynı iklime sahip ülkelerin benzer şehirlerinden herhangi bir eksiği yoktur. Çok kaliteli zeytinimiz, çok çeşitli üzümümüz, birçok türde geleneksel peynirlerimiz yanında dünyaca meşhur siyah incirimiz ve bir iç deniz olarak dünyada benzeri az bulunan Marmara Denizi’ne kıyı, çok uzun bir sahil şeridimiz mevcuttur. Bu vizyonu ortaya koyup, doğru planlama ve yatırımla Mudanyamızı, İtalya’nın Toskana bölgesi ya da İzmir’in son yıllarda benzer şekilde yıldızı parlayan, uluslararası birçok ödüle layık görülen Urla ilçesi gibi yerel halkın gelir seviyesinin çok arttığı bir gastronomi turizmi bölgesi haline getirmeliyiz.